מידול מידע מבני – Building Information Modeling – או בקיצור BIM משנה את האופן בו אנשי המקצוע מתכננים, מתקשרים זה עם זה, פותרים בעיות ובונים פרויקטים טובים יותר, מהר יותר ובעלות נמוכה יותר.
הגורמים העיקריים שהפכו את מתודולוגית BIM לטכנולוגיה המבוקשת ביותר בתעשייה בארץ ובעולם והובילו לצמיחה בהיקף השימוש בשיטה מתייחסים לתועלות פיננסיות ופרודוקטיביות:
- שולי רווח גבוהים יותר – לדברי מומחים, מרבית משרדי האדריכלים, סוכנויות הנדל"ן, היזמים, ודומיהם בעולם רוצים ומשתמשים בשיטת BIM כדי להרוויח יותר. ההיקף העצום של יישומים הפך את BIM לשיטת העבודה המועדפת על בעלי עניין שונים בענף הבנייה בעולם, בכללם: אדריכלים, קבלנים, יצרני מוצרי בניין, מנהלים ומפתחים, אליהם הצטרפו גם אנשי מקצוע בתעשיות אחרות, כגון: מסחר, תעשייה, בריאות, חינוך, ספורט ובידור אשר החלו להיווכח ביתרונות השיטה וכדאיות השימוש בה.
- צמצום עלויות והגברת הפרודוקטיביות. השיפור המשמעותי ש- BIM מציעה ביכולות התכנון, בניהול הזמן, בתיאום ותזמון פרויקטים ובבחירה הרבה יותר מדויקת של חומרים מאפשר לתכנן מראש פעילויות שונות, להעריך נכון את עלויות הפרויקט הצפויות, לנהל טוב יותר את הפרויקט על מגוון היבטיו הכלכליים, ולהשיג רמת פרודוקטיביות הרבה יותר גבוהה. כמו כן, היכולת שמציעה BIM לזהות התנגשויות בשלב מוקדם של הפרויקט מונעת התנגשויות של "הרגע האחרון" בתהליך הבנייה, מבטלת את העלויות הכרוכות בתיקון והתמודדות עם ליקויים אלה ותורמת לחיסכון משמעותי בעלויות.
- תיעוד והדמיה – BIM מציעה תיעוד מפורט של מבנים לתחומי האדריכלות, הבניה, המכניקה, החשמל והצנרת (MEP), שמירת נתונים והצגתם באופן ויזואלי ובכך מאפשרת לכל בעלי העניין להבין את כל השלבים במחזור חיי המבנה – משלב התכנון והבנייה דרך שלבי האכלוס, התחזוקה והשיפוץ ועד לשלב הריסת המבנה כעבור שנים עם התיישנותו.
- יישום בכל שלב – ניתן להשתמש במתודולוגית BIM משלב ייזום פרויקט הבנייה כדי לתכנן ולדמות את הבניין ותוך כדי תהליך הבנייה לאורך כל הפרויקט כדי לתכנן ולנהל את כל הפעילויות הנוגעות לבנייה, כולל הדמיה, תכנון, שיתוף פעולה וסימולציה
- תקינה – חדירתה המואצת של השיטה לתחום הבניה כמו גם למגוון מגזרי תעשייה נוספים מחייבת גופים ממשלתיים במדינות שונות בעולם לקבוע תקנים מנדטוריים לשימוש ב-BIM. מדינות כמו בריטניה, איחוד האמירויות הערביות, וסינגפור מחייבות להשתמש ב-BIM בעת ביצוע פעילויות בנייה ובכך מרחיבות את היקף השימוש בשיטה עוד יותר.
- בניה ירוקה – בנוסף, הפופולריות הגואה של בנייה ירוקה העלתה את הביקוש לבנייה ידידותית לסביבה העושה שימוש יעיל במשאבים השונים. בנוסף לתרומתה לבנייה רזה וחסכונית שיטת BIM מעניקה מענה לאתגרים נוספים עימם מתמודדים בפרויקטי בנייה, כגון: הפחתת פסולת, העלאת ערך הפרויקט, שיפור הפרודוקטיביות ורמת הקיימות ולכן מהווה פתרון בר קיימא אופטימאלי לניצול משאבים וביצוע תהליכי הבנייה בזמן.